03.09.2012
Oprez, počinje škola!

Vozači, oprez! Više od pola milijuna učenika sjest će danas u školske klupe u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske

Uoči početka školske godine, u sklopu akcije Poštujte naše znakove - policija upozorava vozače na pojačan oprez. Novih sudionika u prometu - prvašića  nešto je više od 40.000 - stoga će u početnim tjednima patrole oko škola biti češće.
I roditelji se pozivaju na odgovornost jer se pokazalo da u posljednje vrijeme djeca više stradavaju u automobilima svojih najbližih, nego kao pješaci. Inače od početka ove akcije, pokrenute još 1995., broj stradale djece u prometu znatno je smanjen.
Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić pozvala je učitelje, roditelje i ostale koji mogu utjecati na to da pomognu da početak školske godine za svu djecu bude ugodan te da se svako dijete osjeća dobrodošlo i prihvaćeno u školi. Prometna policija već je najavila da će s osobitom pažnjom nadzirati promet u blizini škola, no veliki dio odgovornosti je na roditeljima i na svima odraslima, istaknula je.


PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna