31.08.2012
DS3 u topless izvedbi

Samo nekoliko dana uoči Salona automobila u Parizu, Citroen najavljuje okretanje još jedne stranice u povijesti DS linije otkrivajući novi oblik karoserije: DS3 Cabrio

Citroën DS3 počeo se prodavati tek prije dvije godine i doživio je neosporan komercijalni uspjeh s gotovo 180 000 prodanih primjeraka. Razvijajući koncept personalizacije s brojnim inačicama krova i izvedbama Racing, Ultra Prestige i Just Mat, DS3 uvelike pridonosi glasovitosti i uspjehu DS linije koja je prodana u više od 250 000 primjeraka.

DS3 Cabrio ponajprije je istinski DS3 sa svim prednostima koje su pridonijele njegovu uspjehu: dojmljivim stilskim obilježjima, uglađenošću do najsitnijih detalja te istinskim užitkom u vožnji već od prvih okretaja kotača.

DS3 Cabrio znači i odabir suvremenoga tehničkog rješenja koje naglašava njegov jedinstveni karakter i ni u čemu ne narušava osjećaj povezanosti s cestom što ga pruža izvorni DS3. Njegov sklopivi krov obogaćuje ionako široku lepezu mogućnosti prilagodbe. U ponudi su tri vrste platna: crno, plavo Infini i monogram DS. DS3 Cabrio naslijedio je i uglađenost DS linije, od koje je preuzeo i inovativni stražnji svjetlosni uzorak s 3D efektom kao i jedinstven način otvaranja stražnjih vrata.

Sve te prednosti čine ga posve drukčijim od svih ostalih konkurenata u segmentu, a DS3 Cabrio unio je i dašak modernosti u svijet kabrioleta. Spomenimo električno upravljanje krovom pri brzini do 120 km/h, to je jedini automobil s pet mjesta u segmentu te ima najveći prtljažnik u kategoriji.

Tu su i nevjerojatne mogućnosti prilagodbe: krov, karoserija, kućišta retrovizora i kotači – sve su to vanjski elementi koji se mogu prilagoditi željama kupca. Urban Tribe, Onde, Perle, Zèbre, Map, Plane, Co Design, Flavio, Flower i Graphic Art: deset mogućnosti personalizacije krova ponuđeno je već na limuzini, a na DS3 Cabrio važan element prilagodbe postaje i sklopivi krov.

Ukrasi na armaturnoj ploči, okviri ventilacijskih otvora te gornji dio ručice mjenjača posve su u skladu s bojama karoserije i krova. U ponudi je pet vrsta takvih ukrasa: sivi, sjajno crni, bijeli, tamnosivi Carbotech, plavi Infini te sivi Moondust.

DS3 Cabrio dobio je trodimenzionalni svjetlosni uzorak zahvaljujući najnovijoj tehnologiji: stražnja svjetla sa svjetlećim diodama s 3D efektom. Njihova linija nadahnuta je dizajnom stražnjih svjetala konceptnih vozila Revolte i Survolt.

Središnji dio svjetla sastoji se od pravokutnog poluprozirnog vodiča od 31 svjetleće diode te zrcala i polureflektivnih stakala koja odbijaju svjetlost. Taj trodimenzionalni modul osvijetljen je noću kada su svjetla upaljena i danju kada vozač koči, a dodatno je naglašen gornjom vrpcom od petnaest svjetlećih dioda. Spomenuta vrpca ima ulogu lampe, stop svjetla i bočnog osvjetljenja. Vođena je briga o najsitnijim detaljima: 3D svjetlo ima kromirani logotip DS okružen DS potpisom.

I dok većina kabrioletskih izvedbi pati od stotinjak kilograma viška u odnosu na limuzine iz kojih su izvedeni, DS3 Cabrio ima optimiziranu konstrukciju (samo 25 kg više u odnosu na limuzinu) pa ni u čemu ne zaostaje za živahnim i okretnim ponašanjem izvornog DS3.

Proizvodi se u tvornici u Poissyju u Francuskoj, počet će se prodavati početkom 2013. godine, a već otpočetka nudit će se izvedba koja ispušta samo 99g CO2/km.


FOTOGALERIJA

PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna