28.08.2012
Započela proizvodnja Rapida

Škoda auto je svečano započeo s proizvodnjom nove kompaktne limuzine Rapid u tvornici u  Mladoj Boleslavi

Krajem rujna Rapid će slavit svoju svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Parizu. Najnoviji serijski model od ključne je važnosti za strategiju rasta Škode, a na europskim tržištima bit će uveden početkom listopada ove godine. 

S montažne trake tvornice Mladá Boleslav kao treći model uz postojeće Fabije i Octavije. Škoda je trenutno u procesu modernizacije i proširivanja značajnih područja proizvodnje u svojoj glavnoj tvornici za proizvodnju Rapida i buduće nove Octavije. Time će se proizvodni kapacitet Montažne trake I u Mladoj Boleslav postupno povećati s 800 na 1.200 vozila dnevno.

Kako bi proizvodnja Rapida mogla započeti, u 17 proizvodnih hala u Mladoj Boleslav implementirat će se razne mjere, a sveukupno se realiziraju 173 pojedinačna projekta. U implementaciji mjera sudjeluje više od 141 osoba zadužena za planiranje, kao i 2.000 radnika vanjskih tvrtki. Originalna montažna traka opremit će se novim sustavima za montažu Rapida, primjerice za montažu modula kao što su kokpit, prednji kraj ili šasija te sustavima za punjenje proizvedenih vozila tekućinama kao što su ulje, gorivo ili rashladna sredstva; uključeni su i novi uređaji za testiranje, sustave za transport kao i tehnologiju rukovanja. Nakon proširenja proizvodnih hala montažna linija će biti veća za gotovo jednu trećinu.


PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna