24.05.2012
Nijemci i dalje najpouzdaniji

Njemački nacionalni autoklub ADAC objavio je statistiku pouzdanosti automobila na njemačkim cestama u 2011. godini. Na uzorku od 230.000 kvarova vidljivo je da se najmanje kvare upravo vozila iz te zemlje

U klasi najmanjih automobila najmanje se kvari model Ford Ka, dok je Mini najbolji među malim autima. U donjoj srednjoj klasi najmanje problema svojim vlasnicima zadaje Mercedes A, a u srednjoj klasi Audi A5. U gornjoj srednjoj klasi najpouzdaniji je Audi A6, a među transporterima prednjači Volkswagen Transporter.
Što se samih kvarova tiče uvjerljivo najveći udio, čak 41,2, posto ima problem s elektrikom. Na drugom mjestu je s 18,4 posto problem s upravljanjem rada motora, u koji su u uključeni problemi s ubrzigavanjem, paljenjem i senzorima. Mehanički problemi motora sa 7,4 posto su na trećem mjestu.
Napajanje gorivom je glavni krivac kod 5,3 kvarova, a klimatizacija kod 4,5 posto. Na ostale kvarove otpada čak 21,6 posto a tu između ostalog spadaju gume, kočnice.


PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna