07.05.2012
Peugeot 208 je senzacija!

Nakon 30 godina postojanja i više od 15 milijuna prodanih primjeraka, došlo je vrijeme za predstavljanje četvrte generacije Peugeotovog modela iz serije 200

Novi Peugeot 208 dostupan je s trojim i petorim vratima, tri paketa opreme i tri benzinska, te tri dizelska agregata.

Peugeot je veliki uspjeh postigao s modelom 206, koji je slovio za tipično ženski automobil. Sljedeća generacija dizajnerski više nije bila toliko naklonjena ženama, a posljednjom generacijom Peugeot se ponovno želi vratiti u tu ciljanu skupinu. Moderan i dinamičan dizajn fluidnih linija sasvim će sigurno privući podosta pažnje u B segmentu.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi je 208 kraći za 7 centimetara, što ga čini okretnijim u gradskim uvjetima vožnje, ali to ne znači i manje prostora u unutrašnjosti. Dizajnerska i tehnološka evolucija omogućila je novoj generaciji više prostora za noge putnika i nešto veći prtljažnik unatoč pomankanju centimetara. Osim toga, novi je model u prosjeku lakši za oko 110 kilograma, a samim time i dinamičniji te ekološki prihvatljiviji. Osim smanjenja štetnih ispušnih plinova, novi se modeli mogu pohvaliti i nižom potrošnjom goriva.

Kao što smo spomenuli, ponudu agregata čine tri benzinska i tri dizelska agregata, a krajem ljeta očekuje se dolazak još dva benzinska motora. Ulazni agregat trenutačno je 1.4 litreni Vti motor koji razvija 95 konjskih snaga, a slijedi 1.6 litreni Vti sa 120 i 1.6 litreni THP agregat sa 155 konjskih snaga. Dizelska ponuda sastoji se od 1.4 litrenog HDi motora sa 68 konjskih snaga, te dva 1.6 litrena e-HDi agregata sa 92 i 115 konjskih snaga. Krajem ljeta očekuje se dolazak dva trocilindarska Vti agregata zapremine 1.0 i 1.2 litre sa 68 i 82 konjske snage.

Iako su najavljena tri paketa opreme, Novi će se 208 u početku nuditi s bogatijim paketima Active i Allure, dok će se kasnije u ponudi naći i povoljniji osnovni Access paket s novim agregatima. Peugeot je u promotivnom periodu odlučio krenuti s akcijskim cijenama, koje su niže za 8.100 kod benzinskih, ili 6.100 kuna kod dizelskih agregata. Tako se primjerice 208 s 1.4 litrenim benzinskim agregatom i Active paketom opreme može kupiti za 85.900 kuna, a u kombinaciji s Peugeot financiranjem kupac ostvaruje dodatni popust od 3.000 kuna.


FOTOGALERIJA

PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna