29.04.2012
Priznanje za kompaktni Lexus

Lexusov hibridni kompakt CT 200h osvojio je nagradu Grand Prix za najviše sigurnosne performanse među svim modelima novih vozila u Japanu

To je ocijenjeno u Japanskom Programu Procjene Sigurnosti Novih Vozila (JNCAP). CT 200h je nagrađen sa pet zvjezdica na JNCAP 2011, te je prvi model vozila koji prima Grand Prix nagradu prema novim, strožim standardima ocjenjivanja ukupne sigurnosti uvedenih 2011 godine.
Riječ je o ocjenjivanju performansi zaštite putnika u vozilu i pješaka tijekom sudara, pružajući cjelovitu sigurnosnu ocjenu 1 do 5 zvjezdica. CT 200h osvojilo je maksimalnih pet zvjezdica za postizanje najvišeg stupanj sigurnosti za putnike u vozilu, kao i za pješake. Sigurnost putnika ostvaruje se proizvodnjom vrlo krute kabine, tijelom koje apsorbira sile udarca, smanjivanjem trzajne ozljede (WIL) zahvaljujući kvalitetnim sjedalima  i ugradnjom osam zračnih jastuka. Pješaci su također zaštićeni obzirom da je za CT200h korištena struktura karoserije koju nazivaju ''remek-djelom'' jer pomaže u zaštiti pješaka od ozljeda.
U Europi je CT 200h također nagrađen prestižnim Euro NCAP 5* u 2011, s ukupnom ocjenom 83/100. Ovaj rezultat je daleko iznad minimuma potrebnog za postizanje pet zvjezdica, te time svrstava CT 200h među najsigurnija vozila u premium kompaktnoj klasi i u Europi.
CT200h ostvario je rezultat od 5* i u Australiji, a u SAD prema izvještaju Instituta osiguravajućih kuća za sigurnost na prometnicama (IIHS) CT 200h je proglašen ''Najsigurnijim izborom'' automobila.


FOTOGALERIJA

PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna