15.04.2012
Isporučen prvi Lexus LFA Nürburging

Točno na petak 13. je isporučen prvi Lexus LFA limitiranog paketa Nürburgring. Prvo LFA Nürburgring vozilo, narančaste je boje s crnim interijerom, a njegov je novi vlasnik iz Velike Britanije


 Paket LFA Nürburgring optimiziran je da pruži najbolje performanse na stazi, te ima brojne izmjene u odnosu na ''standardni''  Lexus LFA.
neke od njih uključuju  prednji spojler i fiksno stražnje krilo ojačane karbonskim vlaknima, kojima su poboljšane aerodinamične performanse. Također dolazi sa ovjesom podešenim za staze, ekskluzivnim kotačima i namjenskim gumama sa iznimnim prianjanjem kojim su poboljšana upravljivost i stabilnost. U usporedbi sa standardnim LFA koji isporučuje  412 kW odn. 560 KS, iz paketa LFA Nürburgring proizlazi fascinantnih 420 kW  tj. 571 KS. Ova snaga podržava ubrzavanje LFA od 0-100km/h za samo 3.7sec, te maksimalnu brzinu od 325km/h.

Limitirana serija Nürburging paketa LFA dostupna je u mat crnoj, crnoj, bijeloj i narančastoj boji uz tri unutarnje sheme: crno-crvena, crno-ljubičasta te potpuno crna boja. Sve varijante imaju centralnu konzolu i obloge vrata iz karbonskih vlakana, sjedala su također izrađena od ugljičnih vlakana, no obložena i prošivena u Alcantara izvedbi kože.
Kupci uz kupnju LFA Nürburging paketa uz vozilo postaju polaznici personalizirane nastave vožnje, koja će se održavati na Nordschleife sa vodećim instruktorima Nürburginga, uz vaučer/ulaznicu  za jednu godinu vožnje na stazi Nordschleife. 

Dana 31. kolovoza, 2011 testni primjerak Lexus LFA Nürburging paketa intenzivno je testiran na Nürburging (Rheinland-Pfalz, Njemačka) stazi Nordschleife (North Loop), od strane profesionalnog vozača utrka i LFA testni vozača Akira Iida; tom je prilikom automobil zabilježio vrijeme kruga od samo 7:14.64**  Ove LFA performanse su vodeće u klasi te ostaju nepobjedive, obzirom da bolji rezultat od LFA imaju samo 4 vozila koja nisu u serijskoj proizvodnji i nisu ''cestovna'' vozila.

Paket LFA Nürburgring načinjen je u svega 50 primjeraka u svijetu iz ionako  ograničene proizvodnje vozila LFA ( koja će se proizvesti u samo 500 primjeraka).


FOTOGALERIJA

PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna