03.03.2012
Nova Panda vozi na Goodyearu

Fiat je izabrao Goodyear za dobavljača guma za njihov najnoviji gradski model, Pandu

Nova Fiatova Panda s proizvodne linije silazi obuvena u Goodyearove 15-palčane gume EfficientGrip, čije su odlike odlično prianjanje i kočenje te napredna tehnologija FuelSaving. Tako se Fiat Panda pridružuje dugome nizu automobilskih marki skupine Fiat na gumama Goodyear, koje se već montiraju na modele Fiat 500 TwinAir, nova Lancia Ypsilon, Fiat Bravo, Alfa Romeo 159 i Lancia Delta.

Goodyearova EfficientGrip vodeća je vrhunska guma (UHP) u tvrtki, a posebno je zasnovana za pomoć smanjenju potrošnje goriva, za što je zaslužna tehnologija FuelSaving. Nedavni neovisni testovi izdržljivosti gume Goodyear EfficientGrip koji su provedeni v TÜV SÜD Automotive, vodećoj europskoj organizaciji za testiranje i davanje certifikata, pokazali su da je otpor kotrljanja gume čak 13% manji od prosjeka testiranih konkurentskih guma, što joj omogućuje bolji prijenos snage motora na cestu. Testovi potrošnje goriva pokazuju da je u usporedbi s tri testirane konkurentske gume pri vožnji s EfficientGrip prosječna potrošnja manja za 1,9%, a put kočenja na mokroj i suhoj površini kraći je za 2%.

Mješavina gaznoga sloja gume EfficientGrip osnovana je na Goodyearovoj zadnjoj generaciji polimera, a njezina je masa čak 10% manja nego kod prethodnice. Također je upotrijebljeno manje materijala za konstrukciju gume, što smanjuje potrošnju izvora i emisije u fazi proizvodnje.

Osim toga testovi provedeni u TÜV SÜD Automotive pokazali su da guma omogućuje odličnu kilometražu jer auto prosječno prijeđe do 8% više kilometara s gumama EfficientGrip na pogonskim kotačima i 49% više na slobodnim kotačima, što je još jedna znatna prednost za automobiliste i za okoliš.


PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna