21.11.2011
Vozili smo Citroen DS5

Poput Citroena DS3 i DS4,  i najnoviji pripadnik luksuzne obitelji DS namijenjen je kupcima onima koji tragaju za radikalnim proizvodima, kupcima u potrazi za izrazito modernim pristupom premium klasi

Veliki križanac coupea i monovolumena osvaja prije svega svojim smionim stilom. Njegova aerodinamična skulptura odražava najbolje umijeće marke oduvijek cijenjene po posebnim automobilima.

Iznutra, putnici imaju priliku da dožive jedinstveni osjećaj vožnje zahvaljujući mjestu za vozača izvedenom u stilu zrakoplovnog ‘kokpita’. Vrhunski materijali i izvedba sjedala, poput izvedbe Sportlounge koja spaja dinamičnost i profinjenost te obrada koja podsjeća na „narukvicu sata“ kao pravi zaštitni znak DS linije, jedinstveni su na tržištu. Osebujna središnja konzola koristi multipleksiranu tehnologiju kojom se osigurava velika stilska sloboda.. Također, zanimljive su brojne moderne tehnologije koje ga krase.

Citroën DS5 je na raspolaganju s benzinskim i turbodizelskim motorima kao i u hibridnoj verziji. Benzinski THP motori su napravljeni u koperaciji s BMW-om, obujma su 1,6 litara te sa 156 odnosno 200 KS.  Dizeli razvijaju 112 (1.6 HDi) i 163 KS (2.0 HDi). Dizelski hibrid nudi istodobno performanse (200 KS, pogon na 4 kotača), nove osjećaje u vožnji (vožnja u gradu s elektromotorom, funkcija boost pri ubrzanju u načinu Sport)  uz emisije smanjene na svega 99 g/km CO2. Na cesti DS5 omogućuje vožnju koja je u isti mah dinamična i spokojna u svim uvjetima. Riječ je o jedinstvenom podvozju koje daje osjećaj da imate kotače na vrhu prstiju. Komercijalizacija kreće u prvom kvartalu sljedeće godine.

 


FOTOGALERIJA

PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna