03.10.2011
Vozili smo novu M klasu

Nagledali smo se i navozili svega i svačega no čak ni takvo nas iskustvo nije zaustavilo da samo izustimo – impresivno!

Mercedesova M klasa najpopularniji je, ili točnije rečeno najprodavaniji je njemački premium SUV. Prva generacija predstavljena 1997. i druga iz 2005. godine ukupno su prodane u 1,2 milijuna primjeraka.

Prezentacija nove generacije Mercedesa M klase, popularnog ML-a, što je započela na minhenskom aerodromu svoj je prvi test imala na ÖAMTC Fahrtechichzentrumu u Saalfeldenu, odnosno zahtjevnom poligonu Austrijskog auto kluba gdje nam je predstavljena čitava galerija novih tehničkih rješenja koji M klasu opet ističu na sam vrh premium SUV-a. Ono što nas je pak fasciniralo bilo je ponašanje ML-a na offroad poligonu što je na trenutke zalazilo u sam ekstrem. Ulazak u naizmjenično postavljene rupe, vodena barijera dubine 60 centimetara, nagibi što su išli sve do 30 posto kad više ni sami nismo bili sigurni koliko nam je prevrtanje blizu ili pak spustovi na nagibima od 80 posto bez upotrebe kočnica! Istina dio te galerije vježbi već smo imali prigodu isprobati ali do takvog ekstrema s jednim ipak nadasve luskzunim automobilom nismo imali prigode ići. Ni na klasičnom poligonu koji nam je pokazao kvalitete »Active Curve Systema« nismo bolje prošli. Premijera navedenog sustava pokazala nam je, kao totalna suprotnost off roadu, koliko je Mercedes s ovim SUV-om napravio i – sportski automobil. ACS naime u stražnjem ovjesu ima sustav koji se priteže i otpušta obisno o uvjetimana cesti. Na taj se način automobil maksimalno stabilizira što pak omogućava ekstremno brze prolaske kroz zavoje, bez naginjanja koje bi osjetili putnici u kabini, ali ni sam automobil. U Saalfeldenu su nam prdstavljene i ostale novotarije što donosi ML III. Primjerice prednji dio automobila, odnosno njegove »školjke« je napravljen od plastificiranog čelika. Na taj se način ne samo onemogućava korozija već se i ublažava vibracije i buku. Na prezentacijskom testiranju najviše je bio korišten model s novorazvijenim, 4-cilindarskim dizelašem 250 BlueTech 4Matic sa 7-Gtronic automastkim mjenjačem, buke ili ma kakve vibracije se nisu ni čule a još manje osjećale. Kad smo se već dotakli ovog motora, istaknimo da je to još jedno od Mercedesovih čuda. Značajno mu je smanjena potrošnja goriva tako da mu je prosjek na stotinu kilometara samo 6 litara, emisija CO2 158 g/km a snaga 204 KS. Sjajan mu je, a to se itekako osjeti i okretni moment od 500 Nm a voziti ga pravi je užitak. Uvod u dizelsku ponudu sada čini agregat sa 4 cilindra, što inače nije bio slučaj, snage 204 KS čija je prosječna potrošnja samo 6 litara na 100 kilometara! Znamo li da spremnik goriva može prihvatiti 93 litre, ne bi bilo iznenađenje da se u skoroj budućnosti pojavi vozač koji će s jednim »tankom« prijeći – 1,5 tisuća kilometara. Da bi potrošnja bila tako niska, zaslužan je i koeficijent otpora zraka – rezultat od cx 0,32 za ovakav je tip vozila jako dobar – te ugradnja »start&stop« sustava.
Nova generacija ML-a opremljena je najmodernijim sigurnosnim sustavima. Slične uređaje pronalazimo i kod nekih drugih Mercedesovih modela novije generacije, a okupljeni u jednom vozilu djeluju impresivno. Primjerice, tu su svjetla koja automatski modificiraju svjetlosni snop –  Intelligent Light System potpomognuta i  specijalnim sustavom Night View Assist Plus. Automobil samostalno, zahvaljujući sustavu Speed Limit Assist, prilagođava brzinu, a vozač će na vrijeme biti informiran kad prijeđe središnju crtu na kolniku – Lane Keeping Assist. Blind Spot Assist prepoznaje objekte u »mrtvom kutu« a tu je  znani Attention assist koji »predosjeća nesreću«, odnosno u iznenadnim situacijama obavlja pripremu za aktivaciju sigurnosnog sustava.
Nova M klasa se u Hrvatskoj počinje prodavati kad i u ostatku svijeta, što znači u studenome. Početna cijena, za model 250 BlueTEC 4MATIC je 73.744,70 eura (preračunato po prilici  542 tisuće kuna).


FOTOGALERIJA

PODIJELI
| |

KOMENTARI
 
Hondina akcija

Honda je novom prodajnom akcijom omogućila vlasnicima starog Accorda (02YM-07YM)izvrsne uvjete kupnje nove Honde Civic ili Honde CR-V

Opširnije Sve ponude tjedna